sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan valinta

Oulun kaupunki järjestää tontin saaneille korttelikokoukset kaupungin tarkastusarkkitehdin kanssa. Kaupunki haluaa, että molemmissa tapaamissa on pääsuunnittelija mukana, eli aika nopealla aikataululla tontin saamisesta on pääsuunnittelija hommatta. Meidän ensimmäinen korttelikokous on tämän kuun loppupuolella. 1. tapaamisessa käydään läpi tontin lähtökohdat ja asemakaava, eli tuolloin ei tarvitse vielä mitään olla paperilla. 2. tapaamisessa tarvitaan asemapiirrosluonnos tontista. Eli tähän on tarkoitus sommitella miten talo tontille asettuu, entä autotalli, puiden säilytys, pyörien säilytys, mahdollisesti kasvimaa, komposti yms. Tämän jälkeen luonnokseen saa tottakai tehdä muutoksia, mutta naapurit tulee pitää ajantasalla muutoksista.

Me aloitettiin pääsuunnittelijan etsiminen kaksi viikkoa sitten. Kaupungilla on kansiot aluella toimivista pääsuunnittelijoista, arkkitehdeistä ja vastaavista työnjohtajista. T kävi kuvaamassa kaikki yhteystiedot niistä kansioista. Selattiin niitä kuvia sitten kotona ja pitäydyttiin heissä, ketkä pystyvät hoitamaan niin pääsuunnittelijan kuin vastaavan työnjohtajan tehtäviä. Niitä löydettiin kansiosta 31 kpl. Lähetettiin kaikille sähköpostia. Pyysimme alustavaa tarjousta molemmista töistä ja lisäksi pyysimme kertomaan jotain tavasta toimia näissä tehtävissä. Saimme 11 tarjousta, joista kolme nopeinta ja kiinnostavinta otimme tapaamiskierrokselle. Hinnoissa ei niin suuria eroja ollut, joten emme niihin kiinnittäneet kovinkaan paljoa huomiota. Kymmenestä sähköpostista tuli ilmoitus, että ei ollut mennyt perille, eli sähköpostia ei enää ole olemassa. Ihan vain vinkkinä heille pääsuunnittelijoille, joilla Oulun kaupungin kansioissa yhteystietoja on, niin kannattaisi varmaan joskus käydä niitä päivittämässä, jos on töistä pulaa. :)

Tapasimme nämä kolme henkilöä ja täytyy sanoa, että kaikki olivat todella hyviä. Valinta ei ollut mitenkään helppo. Joku täytyi valita, toivottavasti teimme oikean ratkaisun. :)

Kuva tontin etelärajalta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit erittäin tervetulleita :)